Logotyp och symbol i original

Symbolen ritades om för att bli tydligare och logotypen uppdaterades med bland annat tunnare linjer och justerade avstånd

Göteborgs brandservice

Brandsäkerhetsföretaget Göteborgs Brandservice var i behov av att uppdatera sin logotyp samt att ta fram en grafisk profil för att få en modernare och mer enhetlig visuell kommunikation.

Företaget önskade att logotypen skulle vara så lik originalet som möjligt, men ville att den skulle "städas upp". Vi ritade om brandmanssymbolen för att göra den tydligare samt justerade avstånd, typografi och linjerna i logotypen för att ge den ett mer luftigt uttryck. Till den grafiska profilen tog vi bland annat fram grafiska element och komplementfärger till företagets primärfärger för att skapa ett mjukare uttryck och större variationsmöjligheter i den grafiska utformningen.

Vi fick även i uppdrag att ta fram trycksaker i form av visitkort, boschyrer, kuvert och mallar för textdokument samt presentationer. 


Utöver grafiskt material har vi också gjort en väggmålning i företagets entré. Bilder och mer information om målningen hittar du under konstnärligt.

LOGOTYP 

GRAFISK PROFIL

VISITKORT

BROSCHYR

FOLDER

DOKUMENTMALLAR